2020. május 1., péntek

Szülinapi kívánság lista

Nem sokára itt a szülinapom. Évek óta nem olyan már az ünneplés, mint kamaszkoromba. Egyrészt, mert a tavaszi szemeszter vizsgaidőszakának kellős közepén van a születésnapom, másrészt, mert már annyira nem élem a szülinapokat, nem gondolom, hogy ez a nap meghatározóbb lenne a többinél, vagy jobbnak kellene lennie. Az idén különösen problémás a szülinap ünneplés. A koronavírus miatt hetek óta nem megyünk haza, pedig minden éven, amit igazán várok, az a szülinapi családi sütögetés. Ez azért kicsit bánt. Másrészt a szülinapom nagyon közel van a testvérem esküvőjéhez és mártírkodva úgy döntöttem, hogy az idén a szülinapomat érdeklődés hiányában nem ünnepelem, helyette a hétvégi szabadidőt a tesóm esküvőjének előkészületeire szánom. (Meg lusta vagyok egész nyáron minden héten hazamenni.Ettől függetlenül azért remélem, hogy valamilyen egyszerűsített formában megünnepeljük a születésnapomat, akár egy online bulival, vagy egy privát sütögetéssel valahol Pest környékén kettesben Árminnal.

Talán képmutatás a koronavírus idején ajándéklistát összeállítani, de utálok olyan ajándékot kapni, amire egyáltalán nem vágyok és nem hasznos és a mostani időszakban még fontosabb, hogy az ajándéknak értelme is legyen, ne csak kedvesség és szeretet legyen mögötte. Mindemellett hasznos lehet mindenki számára, hogy mely webáruházak üzemelnek jelenleg is, ha valakiben most jön elő a szarkaság és a ruhatárfrissítés.

Úgyhogy képmutatás ide vagy oda, jöjjön az ide szülinapi kívánság listám:

Ébresztő óra


Régóta vágyok egy ébresztő órára. Nem tudom megmagyarázni miért, hiszen a telefonom is ébresztő, sőt már az okos karórám is egészen humánus módon, de nagyon szeretnék egy szép, modern, letisztult ébresztő órát. Szuper lenne, ha még rádió is lenne benne. A Tchibo oldalán találtam egy darabot, ami nagyon tetszik. A webshopjuk nyitva van most is, úgyhogy lehet szemezgetni.Dekopír fűrész


A karanténnak hála rákaptam újból a régi bútoraim csinosítgatására. Reméljük, hogy az esküvőt követően végre saját otthonba költözhetünk, de ettől függetlenül is imádok barkácsolni. A kényszer nagy úr, most az erélyen csiszolom a kisebb nagyobb tárgyakat. Biztosan nagyon élvezik a szomszédjaim, pláne az erkély alatt parkoló autók, ha sepregetem a festékport. :) Mindenesetre több olyan projektem is lenne, amit csak azért nem tudok megvalósítani, mert nincs hozzá megfelelő szerszámom. Egy barkácslánynak szerintem szüksége van egy dekopír fűrészre, ezért nagyon szeretnék kapni egyet, hogy végre befejezhessem a régebbi terveim és később a saját lakás projektnél is hasznos lehet majd. 


Gőztisztító készülékSzintén egy megmagyarázhatatlan vágy, de rettenetesen vágyok egy gőztisztító készülékre. Rengeteg videót néztem már, összehasonlítgattam, hogy milyet kéne választani. Elsősorban a felmosót szeretném ezzel száműzni, mert utálom, de nem lenne hátrány, ha esetleg csempét is tisztítana, csaptelepet, hasonló területeket a lakásban. Jelenleg ez a Black&Decker darab nyerte el a tetszésemet. 
Magyar designer táska (vagy bármi más)


Aki ismer, tudja, hogy új szenvedélyemmé vált a magyar tervezők által készített táskák és ékszerek gyűjtése. Úgy érzem, hogy ezek olyan igazi értéket képviselnek, amit nem pénzben lehet igazán mérni. Egyébként is szarka vagyok, ha csillogó villogó, az engem elvarázsol és nagy becsben tartom az összes ékszerem, legyen az bross, nyaklánc, fülbevaló, vagy akár egy csillogó hajráf. Remélem, ha egyszer kislányom lesz majd büszkén hagyományozhatom neki a féltve őrzött kincseim. A mostani kedvenceim többek között Hodlik Anna táskái. Már van tőle egy kis retikülöm, ami gyönyörű. Jó lenne hozzá egy testvér. Úgy is szükségem van egy világos elegáns táskára, és az új többfunkciós övtáskája valami gyönyörűség. :) De igazából bármelyik táskáját elfogadnám, persze a hozzám passzoló színek egyikében.

Ezen kívül érdemes lehet szétnézni a Wonderlab webshopjában, mert elképesztően jó cuccok vannak és mind-mind magyar tervezők keze által készültek. :)

Ez egy kicsit talán túl drága egy egyszerű szülinapi ajándéknak, de egyszerűen szerelmes vagy Kiss Gábor Handmade táskáiba is. Évek óta szemezek velük, nagyon tetszik ez a stílus. Szóval ha valaki nem találna táskát az előbbi helyeken, bátran meglephet egy ilyennel vagy egy ilyennel. :)


Roxforti csata társasjáték

Évek óta társasjáték megszállott vagyok és ezt átragasztottam már Árminra is. Közös szenvedélyünk, hogy egész napokat kimerítően tudunk játszani akár asztali játékkal, akár videojátékkal és videojáték-társasjátékokkal. Egyébként nem hiszek a játék gyűjtögetésben, úgyhogy eredetileg nem is került volna fel új társasjáték a kívánságlistámra, de aztán rájöttem, hogy megjelent a Roxforti csata kooperációs társasjáték. Egyrészt én is Harry Potter rajongó vagyok, mint sokan mások, másrészt ilyen kooperációs társasunk még nincsen és izgalmas lenne kipróbálni, hogyan tudunk összedolgozni a játék ellen.


Nylon zoknik

Magamnak is vásároltam már ilyet, de ajándéknak is szuper szerintem. Nagyon tetszenek a mindenféle különleges mintás, színes, csillogós nylon zoknik, amik kilógnak a cipőkből. Nyilván itt is érdemes vásárláskor a színeimet és stílusomat figyelembe venni, de nem lehet mellé lőni néhány pár érdekes zoknival, amit akár az elegánsabb szettjeimhez is viselhetek.
Grill serpenyő

Régóta vágyakozok egy grillserpenyő iránt, nem is értem, hogy miért nincsen még mindig. Mindenesetre eléggé hiányzik a konyhámból, mert egyébként elég jól el vagyok látva konyhafelszerelésekkel, amikre meg vágynék, azok már nem férnek sehová.Memóriahabos párna


Az összeköltözésünkkor Ármin szüleitől kaptunk egy memóriahabos kispárnát, amit kb. azonnal benyúltam és azóta is azon alszom. Előtte sima tollpárnákon aludtam, de mára már elképzelni sem tudom, hogy lehet ezen kényelmesen aludni. Otthon anyáéknál még mindig ilyen párnák vannak és egyszerűen képtelen vagyok jót aludni rajtuk, ezért szuper lenne, ha az otthoni párnámat is végre lecserélhetném ilyen darabra. a Jyskben többféle verzió közül lehet válogatni, de máshol is biztosan elérhetőek.

Evőeszközkészlet

Mivel az albérletet felszerelve kaptuk, ezért sok dologra nincs szükségünk. Ilyenek a tányérok, étkészlet, poharak, pedig már nagyon várom, hogy kiválasszuk azokat  darabokat, amik igazán tetszenek nekünk. Viszont lassan tényleg elérkezik a pillanat, hogy saját otthonunkba költözzünk, így most már szívesen kérek ajándékba ilyesmiket. Ami nagyon-nagyon tetszik nekem, az az arany színű evőeszköz teljesen letisztult kivitelben. Sajnos ezek a darabok nem annyira olcsók, de akár nászajándékban sem utolsó gondolat egy ilyen gyönyörű étkészlet.

Kozmetikumok

Arcpakolás, lábápoló, fényvédő és mindenféle más kozmetikai terméknek tudnék örülni. Az esküvőre készülve kicsit többet foglalkozom az arcápolással, mert szeretnék ragyogni a nagynapon (mint minden rendes menyasszony). Sajnos a bőröm sosem volt tökéletes, nagyok a pórusaim és gyulladásra hajlamosak. A bőröm pedig annyira száraz, hogy néha már fáj. Mindenféle kissé luxus terméknek örülök, ami javít ezeken a problémákon.


+1 Élményajándék

Sajnos a mostani helyzetben ilyen ajándékot nem nagyon lehet adni. Van olyan ajándékom, ami pont a koronavírus küszöbén került átadásra, ezért sajnos várat magára. Mindazonáltal, ez az a fajta ajándék, aminek a leginkább örülni tudok még. Bármit szívesen csinálok a családommal vagy barátaimmal közösen. És ha ez egy "házi kupon" közös sütögetésre, társaspartyra vagy spa-napra, az nekem legalább olyan értékes, mintha drága tárgyat kapnék. 

Ezek lennének az idei ajándékötleteim a születésnapomra. :) Kíváncsi leszek, hogy ebben a furcsa #maradjotthon időszakban hogyan fog telni az ünneplés.


Instagram: @raviki @enkelenke
Facebook: https://www.facebook.com/enkelenke/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése