2017. február 15., szerda

Must have Ikeás kiegészítő, és egy kis kakukktojás

Már jó ideje (költözés óta) tologatok néhány Ikeás dolgot, amit a lakásba terveztem. Ennek egyik oka, hogy mindig találtam valami fontosabbat, amire a pénzemet költhetem, a másik pedig, hogy töredelmesen bevallom, én ki nem állhatok Ikeába járni. Nem mondom, hogy nem hoznék haza onnan pár dolgot, és nincs sok minden szuper jó áron, de engem borzasztóan idegesít, hogy nem tudom 10 perc alatt letudni a vásárlást, hanem végig kell járnom az egész üzletet, ha akarom, ha nem.
Mellesleg pedig öreg hibának vélem, ha valaki az egész lakását Ikeából rendezi be. Számomra ez csak az igénytelenségét jelenti az otthona iránt, hogy a könnyebbik oldalról fogja meg a lakberendezés örömeit. Ikea fan facebook csoportokban rendszeresen ajánlgatom az érdeklődőknek, hogy más üzletek polcain is nézelődjenek, és ne ragadjanak le a legkézenfekvőbbnél. Jófogáson pl. kincseket lehet találni, de ott van még az RS, a Mömax, a Kika, a Jysk, és sorolhatnám a lehetőségeket.
Ettől függetlenül úgy tervezem, hogy pár héten belül, a nem mellesleg hatalmas Ikea rajongó barátnőmmel (aki lehet, hogy ezért az írásért most meg fog lincselni) ellátogatok, és beszerzem a hiányzó dolgokat. Erről készítettem most Nektek, és magamnak egy bevásárló listát, amiből több minden fog a kék szatyromba landolni.

FINTORP edényszárító

Beköltözés óta nincsen csöpögtetőm. Ennek az az oka, hogy próbáltam olyat találni, amelyik összezárható, kicsi, és könnyen eltüntethető, ha kell. Na ilyen nincs. Majdnem nincs... ugyanis ez méretében elég kicsi, és szükség (vagyis nem szükség) esetén felakasztható, ezáltal helyet takaríthatok majd meg. Remélem. Egyetlen kérdés számomra, hogy a fekete verzió miért kerül 1000 Ft-al olcsóbba, mint ez?
FINTORP sín

Ha már felakaszthatóság, akkor szükségem lesz egy rúdra/sínre, amire eltüntetem majd a csöpögtetőmet. Pont be fog férni. Remélem. Szintén. :D
FINTORP evőeszköz tartó

Ennek a kis tárolónak kicsit borsosnak érzem az árát, de ha most nem is, a későbbiekben ki szeretném egészíteni vele a kis Fintorp birodalmamat, és a jelenleg egy virágkaspóban gyűjtögetett konyhai kis biz-bazok székhelyét áthelyezném ebbe a felakaszthatóba, ami majd az újdonsült konyhai sínemen fog fityegni. (De hosszú mondat...)
IMMELN zuhanykosár

Nem tudom, hogy ilyen fürdőszobai tárolót nem lehet-e olcsóbban is kapni, de most az leszek, akit a bevezetőben is leírtam, bemegyek, és körülnézés nélkül meg fogom venni.
Ugyanis a tusfürdők és samponok a most a zuhanytálca szélén tornyosulnak, és ki nem állhatom, hogy a kupakjuk mindig tele van hidegvízzel.
Remélem tényleg fel is fog tapadni a csempére. (Ebben a posztban végig csak reménykedek... nem tudom mi van itt...)
CHOSIGT sajtreszelő

Szerintem ez a legtutibb sajtreszelő a világon! És nekem nincs ilyenem. Ennyi.
FEJKA cserepes műnövények

Ha lenne végre a WC-ben fali tároló (nincs), akkor oda mindenképpen szeretnék egy kis zöld foltot, és ablak híján ezekből egy pont megfelelne. A fürdőszobába is szeretnék egyet, de nem találom az igazit, ugyanis oda egy kicsit csüngősebbet szeretnék majd lelógatni. Ha valaki ismer olyat, ne tartsa magában!
ROMANTISK tálca

Habár pont most vettem egy nagyon cuki, romantikus hangulatú fehér fa tálcát a KIK-ben, ezen megakad a szemem. Ráadásul jó nagy, akár egy komplett reggeli is elférne rajta, úgyhogy egyszer majd wishlist-es lesz ez is!
Horn székpárna a Jyskből

Ez lenne itt a kakukktojás, ugyanis ez nem az Ikea terméke, hanem a Jyskben láttam meg. A visszatartó erő az ára. Mert 1 db 2500 Ft-ért még nem tűnik olyan soknak, de ha az ember az összes székre szeretne, az már bizony nagyobb összeg. És még mindig csak egy székpárnáról beszélünk. :( Minden esetre egyszer az enyém lesz, az tuti! :)


Ennyi lenne az én Ikeás (Jysk-ös) kívánságlistám. Remélem hamarosan sikerül eljutnom, és beszereznem a legszükségesebbeket, és be is tudok számolni majd Nektek róla!

Bizonyára észrevettétek, hogy mostanában nem vagyok valami aktív. A helyzet sajnos az, hogy eddig sokkal-sokkal több üresen eltöltött szabadidőm volt, amit ennek a blognak az írásával szerettem volna kitölteni, ami tavaly sikerült is. Idén viszont januártól már több munkakört töltök be egyszerre a munkahelyemen, ráadásul egy esti iskolát is elkezdtem, így a blog került a leghátrébb a sorban.
Nem mondom azt, hogy nem lesz több poszt, mert lesz, de sokkal ritkábban. Igyekszem azért jelentkezni, a legtöbbet facebookon, mert azért a szuper ajánlatokat még így se hagyom ki! :)

Tessék csatlakozni a csoportomhoz: https://www.facebook.com/enkelenke/! :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ha sokallod a FINTORP evőeszköz tartó árát, javaslom, hogy nézz be a Pepco-ba... Nagyon jó dolgok vannak, nagyon olcsón, többek közt ilyen sínre felfüggeszthető kaspószerű kis pici tárolós cumók... (Remélem azért érthető ez a zagyva megfogalmazás)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a Pepcot is, de ilyen akasztós kis "küblivel" még nem találkoztam. De nyitva tartom a szememet! Kössz a tippet! ;)

      Törlés