2020. március 10., kedd

Hurrá, férjhez megyek, dekorálunk! 1. rész - A kezdetek

Kedves Olvasóim!

Sokan tudják már, van aki nem, hogy idén nyáron bekötik a fejemet (fejünKET, mert Vikinek is!). Ezzel kapcsolatban gondoltam újranyitom a blogom, és elkezdek egy új blogsorozatot, hiszen a blogunk elsősorban kreatív, lakberendezős témákra épült, és mi lenne most aktuálisabb, mint az esküvői dekoráció. Az első részben az inspiráló ötletek, a kezdetek kerülnének a középpontba, és így haladnánk előre az utolsó simításokig segítséget nyújtva mindazoknak, akik hozzám hasonlóan érdeklődnek a téma iránt.

Korábban azt gondoltam, hogy minden lány álma - a menyasszonyi ruha után - esküvői dekoráció, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Ahány menyasszony, annyiféle fontossági sorrend. Nekem a három legfontosabb sorrendben: a virágok, a menyecske ruha és a torta íze :P
És az első pont, a virágok, azt gondolom, szoros kapcsolatban vannak a dekorációval is.

Az alap koncepció ötlete évek óta a fejemben van. Akarom mondani újság címlapon, ugyanis valamikor 2012-ben vonattal utaztam, amikor a kabinban, ahova ültem egy magányos Nők Lapja magazin feküdt ottfelejtve. Az elején az ex Barátok Köztös Erdélyi Tímea Szente Vajkkal (azóta már el is váltak) hirdeti, hogy itt az esküvői szezon. A Tímea kezében levő törökszegfű, sóvirág, rezgő csokor teljesen elvarázsolt rusztikusságával, finomságával, és a színeivel, úgyhogy hazavittem a magazint, és azóta dugdosom magam elől, hogy majd a nagy nap alkalmából elővehessem, és inspirálhasson.


Így alakult ki gondolataimban, hogy valami természet közeli, rusztikus, de mégis nagyon színes, vidám környezetben szeretném kimondani a boldogító igent, és ünnepelni rokonainkkal, barátainkkal. Erre a lakodalom helyszíne is erősen rásegített, ugyanis a hercegkúti "Zemplén" (...) rendezvényház a Zemplén hegység vadregényes erdeivel körülölelve igazi madárcsicsergős, vidéki környezet, maga a rendezvényház épülete pedig csodásan dekorálható, mivel belső kialakítása egyszerű, de tele van natúr fa elemekkel, szinte kínálja magát a stílus, amit megálmodtam.

Forrás: https://zemplenudulo.webnode.hu

Nagyon vágytam arra, hogy a saját ötleteim szerint készüljön a dekoráció, de magamat és családot kímélve először árajánlatot kértem a helyszín által javasolt dekoros cégtől, akik igazán nagyon kedvesek voltak, viszont ajánlatukat meglátva "dobtam egy hátast". Összedugtuk a fejünket, és mivel a vőlegényem családjában erős a pedagógus véna, és ebből kifolyólag a tapasztalat, valamint szépérzékből, és kreativitásból sincs hiány, nyugodt szívvel merem rájuk bízni majd ezt a feladatot, megalapítottuk "Dekoros Team"-ünket.

Természetesen a Pinterestről gyűjtöttem a legtöbb inspirációt, és bevallom, nem lánykérés után kezdtem el, hanem már régen nyitottam egy táblát, amit folyamatosan kiegészítgettem. A rusztikus stílust natúr, kérges fa szeletekkel, zsákvászonnal, egyszerű befőttes üvegekkel szeretnénk elérni, amit színes, mezei virág jellegű csokrokkal, virágfüzérekkel, gyertyákkal kombinálunk majd, ami reményeim szerint nagyon vidám, könnyed hatást fog kelteni.
Néhány kép a pinterest táblámból, aminek ötletét felhasználunk majd a dekorációhoz:


Terveim szerint amit tudunk kézzel készítünk majd el, igyekszünk újrahasznosított anyagokat felhasználni, amit pedig nem tudunk mi magunk elkészíteni, azt Kínából (tudom, hogy ez sajnos nem túl környezetbarát, ellenben olcsó) szerezzük majd be. 

Remélem sikerült átadnom, hogy milyen stílusú esküvőben gondolkodunk. A következő részben a meghívónk elkészítéséről szeretnék írni. Ha van kedvetek, írjátok meg ötleteiteket, véleményeteket.

(Remélem Viki is kedvet kap, mert ő egy teljesen ellentétes elképzelésben gondolja kivitelezni az esküvői dekorációját, és nagyon érdekes lenne, ha az ő oldalát is olvashatnánk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése